Počinje BHT Premijer liga BiH, Sloboda u subotu kod Travnika

Ovog vikenda počinju uzbuđenja u BHTelecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Titulu prvaka brani Zrinjski iz Mostara, a od ove sezone ljubitelji fudbala u Tuzli ponovo će u društvu najboljih gledati utakmice Slobode.

U prvenstvanoj pauzi ekipa s Tušnja je prilično izmjenila sastav, stiglo je osam novih igrača, a sa klupe će ih ove sezone voditi Denis Sadiković. Povratnički debi tuzlanski fudbaleri će imati na teškom gostovanju u Travniku. Tradicija u dosadašnjih 12 mečeva na stadionu Pirota nije na strani Tuzlaka. Ostvarene su tri pobjede, i to u sezonama 1995/96 kada je bilo 2:1, 1996/97. 1:0 i 2003/04. 2:0. Dva puta je bilo neriješeno po 1:1, i to u sezonama 2000/01. i 2007/08. Sloboda je u Travniku poražena sedam puta, a i ukupna gol razlika je na strani Travničana 18:8. Trener Sadiković ima određenih problema i sa sastavom.

„Šećerović, Sarić i Janković nisu dobili certifikate i neće moći nastupiti. Posebno mi je žao za prvu dvojicu, jer su oni prošli kompletne pripreme sa ekipom, i vrlo su bitni za našu igru. Sada treba tražiti nove koji će nadomjestiti njihove pozicije. Ali, na Piroti želimo odigrati kvalitetnu utakmicu, da oznojimo dres Slobode, damo svoj maksimum, i od odmah od prvog kola igramo kvalitetno. Jako je bitno da nakon 40 dana priprema sa prvom utakmicom pozitivno krenemo. Biće jako teško, ekipa je nova, i za mene i moje igrače treba imati strpljenja. Igrači su svo vrijeme odlazili i dolazili, tako da vrijeme nije bilo na našoj strani. Želimo odigrati dobru utakmicu i napraviti pozitivan rezultat, jer želja nam je vratiti se neporaženi u Tuzlu. Imat ćemo i podršku navijača i sigurno će to biti plus za nas. Klub je sve učinio prema igračima, obezbjedio maksimalne uslove i na nama je da to vratimo na terenu“, kazao je Sadiković na danas održanoj press konferenciji tuzlanskog kluba.

Utakmica na stadionu Pirota igra se u subotu od 17 sati i 30 minuta, a sudit će Edin Jakupović iz Bihaća. U ostalim subotnjim utakmicama 1.kola BHTelecom Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju Olimpic – Željezničar, Velež – Drina, Mladost – Borac, Čelik – Vitez i Slavija – Zrinjski. U nedjelju su na programu preostala dva susreta Sarajevo – Zvijezda i Široki Brijeg – Radnik.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*