Košarka: Reprezentacija BiH na ‘Trofeju Makedonije’

Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u Skoplje se večeras sastaje sa selekcijom Holandije, u okviru takmičenja na turniru “Trofej Makedonije 2017”.

Sutra je na programu utakmica protiv Portugala, a protiv domaćina Makedonije, BiH će igrati u subotu od 20 sati.

Direktor muških reprezentacija BiH Siniša Kovačević rekao je da selekcija BiH na turniru u Skoplju želi podići nivo igre te da se košarkaši što bolje uigraju za predstojeće pretkvalifikacije za svjetsko prvenstvo.

“Protivnici su po mjeri, to su ekipe koje također igraju pretkvalifikacije za svjetsko prvenstvo. U pretkvalifikacijama ćemo igrati protiv ekipa slične snage. Ekipa je mlada tako da kroz te utakmice naši košarkaši treba da sazrijevaju”, izjavio je Kovačević za Košarkaški savez BiH.

BiH je nedavno odigrala dvije prijateljske utakmice protiv Bjelorusije gdje su bh. reprezentativci pokazali zavidan nivo borbenosti i požrtvovanja. Kovačević očekuje takav angažman i u Makedoniji.

“Samo takav angažman, borbenost i zajedništvo mogu donijeti željene rezultate”, rekao je Kovačević.

Dodao je da je Džanan Musa još u procesu rehabilitacije nakon povrede nosa, te neće biti na raspolaganju selektoru Vujoševiću na turniru u Skoplju. Također, zbog povrede ovaj turnir će propustiti i Obrad Tomić, a Kovačević očekuje da će se oba košarkaša pridružiti ekipi nakon turnira u Makedoniji.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*