Salihović ponovo u reprezentaciji BiH: Protiv Belgije težak meč

Bosanskohercegovački nogometaš Sejad Salihović nakon dvije godine se ponovo našao na spisku najboljih reprezentativaca. Uoči utakmice Bosne i Hercegovine s Belgijom u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine, Salihović je istakao da nije završio priču s reprezentacijom i da mu je drago da je ponovo tu.

“Normalno da se mijenjaju igrači, jedni odlaze, drugi dolaze, ali ovdje još uvijek ima onih s kojima sam igrao. Nije velika razlika u pristupu i atmosferi u odnosu na period kad sam bio standardan”, rekao je Salihović.

On očekuje tešku utakmicu te smatra da je dobro što sve opet zavisi od bh. tima, saopćeno je iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

“Sve je moguće, svaka utakmica je važna i svako svakoga može pobijediti. Igramo kući, što je prednost. Trebamo izaći na teren, boriti se i uz podršku navijača, vjerujem da možemo izboriti rezultat koji nam odgovara”, poručio je Salihović.
Utakmica protiv Belgije bit će odigrana 7. oktobra na stadionu “Grbavica” u Sarajevu.

Salihović je već igrao na tom terenu i smatra da je atmosfera odlična.

“Dobro sam se sjećao i dobro je da, osim Zenice, imamo još neki stadion gdje možemo igrati. Ovo je, mislim, bila dobra odluka”, zaključio je Salihović.

Gušo: Bitno je da naša mreža ostane netaknuta
Nakon jučerašnjeg rekreativnog izleta na Trebević, nogometni reprezentativci nastavili su pripreme. Zdravstveni bilten je dobar, nema povreda i za sada sve protiče po planu.

Atmosfera među igračima je odlična i s optimizmom se čeka susret s Belgijom, saopćeno je iz Nogometnog saveza.

Trener golmana Adnan Gušo je zadovoljan formom čuvara mreže.

“Važno je da svi brane u klubovima i da su u dobroj formi. Bitno je da naša mreža ostane netaknuta, a ja sam siguran da će tako biti i da možemo postići bar jedan pogodak”, naglasio je Gušo.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*