Screenshot_6

Sloboda i Sloga dogovorili zajedničko korištenje stadiona Tušanj

Nogometaši Sloge iz Simin Hana igrat će premijerligaške utakmice na stadionu Tušanj u Tuzli, dogovoreno je na sastanku predstavnika dva kluba.

Iako je minulih dana bilo dosta oprečnih izjava klupskih predstavnika, danas su dogovoreni uvjeti pod kojima će Sloga igrati na Gradskom stadionu u ovoj takmičarskoj sezoni.

– Bilo je nekih manjih problema vezanih za korištenje infrastrukture i kvaliteta travnjaka, ali sada je dogovor postignut. Ranije sam govorio da se razgovorom sve može riješiti – izjavio je predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

Predsjednik Sloge Azmir Husić nije bio pregovarač uime novog premijerligaša, nego je ta uloga povjerena sportskom direktoru Almiru Husiću.

– Danas smo dogovorili sve uslove, prije svega one tehničke prirode, za odigravanje utakmica Sloge koja će se ubuduće zvati Tuzla City. Prije žrijebanja parova obavijestit ćemo i NS BiH kako bi se omogućilo da u istom kolu ne budemo domaćini i mi i Sloboda – rekao je Husić, zahvalivši se na razumijevanju predstavnicima Slobode i JU Gradski stadion Tušanj.

Prvenstvo u Premijer ligi BiH starta 21. jula, dok će žrijebanje biti obavljeno 20. juna u Sarajevu.

Sloga će u svoju prvu premijerligašku sezonu ući s novim trenerom Slobodanom Starčevićem, bivšim strategom Krupe, dok će dužnost direktora kluba obavljati Saša Vugdalić.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*