Kako je izgledala postava Real Madrida posljednji put prije Cristiana Ronalda

Otkako je Portugalac kompletirao 100 miliona funti prelazak u Juventus, navijači španskog giganta prisiljeni su suočiti se budućnošću bez svoje čuvene amajlije.

Gledajući u prošlost i posljednju utakmicu prije dolaska petostrukog osvajača Zlatne lopte u Madrid, teško će naći utjehu.

Naime, Madrid je 31. maja 2009. godine bio u žalosti budući da je Barcelona osvojila trostruku krunu – La Ligu, Kup kralja i Ligu prvaka savladavši United u rimskom finalu.

Njihova početna postava s posljednjeg meča iz sezone 2008./09. sugerira mnogo toga.

Naslov je već bio van dosega, a Madriđani su putovali Osasuni koja se borila za opstanak.

Među poznatim imenima kao što su Casillas, Arjen Robbern i Raul, bili su i Miguel Torres i Marcelo, kojeg je trener Juande Ramos gurao na poziciju lijevog krila.

Međutim, show je ukrao stoper Gary Kagelmacher, koji je bio potpuna nepoznanica.

Stigao je iz Germinal Beerschota iz Belgije 2010. godine te je proveo gotovo cijelu karijeru u Realu igrajući za Castillu.

Trenutno se vratio u belgijski nogomet igrajući za Kortrijk u prvoj ligi nakon avantura u Francuskoj, Njemačkoj i Izraelu.

Tog majskog dana 2009. godine bio je prebačen iz B tima te mu je to bila prva i posljednja utakmica za seniorsku ekipu.

Unatoč perfektnom startu golom Gonzala Higuaina, koji će sada ponovo dijeliti svlačionicu s Ronaldom u Juventusu, stvari su brzo išle nizbrdo za Ramosovu ekipu.

Čeh Jaroslav Plasil je brzo donio izjednačenje Osasuni, koja je u svojim redovima imala talente kao što su Nacho Monreal i Cesar Azpilicueta.

Stvari su postale još gore nakon isključenja Michela Salgada, a onda je Juanfran, koji sada igra za rivalski Atletico, savladao Casillasa za preokret i pobjedu.

Novi problemi za Ramosa dogodili su se pred kraj utakmice kad je Klaas Jan Huntelaar zaradio još jedno isključenje za kraj razočaravajuće sezone.

Navijači Real Madrida će morati dobro se pomoliti da odlazak Ronalda neće biti povratak u ovakve mračne dane.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*