Pronađeni dijelovi aviona u kojem je nestao Emiliano Sala

Agencija za civilno zrakoplovstvo Velike Britanije objavila je da su na plaži na sjeverozapadu Francuske pronađeni dijelovi sjedala za koje se vjeruje da pripadaju nestalom avionu u kojem su se nalazili Cardiffov napadač Emiliano Sala i pilot.
Avion Piper PA-46 nestao je između Francuske i Engleske kada se Sala vraćao na Otok, a avion je nestao s radara u blizini otočića Alderney u Engleskom zaljevu. Nakon tri dana opsežne, ali neuspješne potrage, spasilačke službe su odustale smatrajući da više ne postoje šanse da su pilot i nogometaš eventualno preživjeli.

Porodica argentinskog napadača ipak je nastavila potragu, a dobili su i veliku pomoć brojnih svjetskih nogometaša koji su prikupili blizu 300.000 eura za privatnu potragu.

Nakon što više od sedam dana nije bilo traga nestalom avionu, na plaži u blizini francuskog gradića Surtainvillea, 60 kilometara zapadno od Caena, isplivali su dijelovi sjedala za koje se vjeruje da pripadaju nestalom avionu.

“Predmeti su nađeni u kratkom vremenskom razmaku i prvim pregledom utvrđeno je da vrlo vjerovatno pripadaju nestalom avionu”, objavila je danas britanska agencija za civilno zrakoplovstvo, a dodali su da će pokrenuti vlastitu potragu za avionom na morskom dnu u saradnji s privatnom istragom koju je pokrenula porodica Emiliana Sale.

Podsjećamo, Sala je u transferu vrijednom 17 miliona eura prešao iz Nantesa u Cardiff, a samo tri dana poslije, nakon što se otišao pozdraviti s bivšim saigračima, avion u kojem je letio pod nepoznatim okolnostima je nestao između Engleske i Francuske.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*