Spektakl u Premiershipu: Nestvaran preokret West Hama, viđeno čak 14 pogodaka

U ovom kolu odigrat će se samo pet utakmica s obzirom na to da se danas također igraju i utakmice FA cupa, a tri meča koja su počela od 16:00 sati donijela su pravi spektakl ljubiteljima Premiershipa.

Utakmicu dana na Olimpijskom stadionu u Londonu odigrali su West Ham i Huddersfield, a iako su gosti do 75. minute imali vodstvo od 3:1, Čekičari su na kraju osvojili tri boda. Noble je u 15. minuti pogodio za vodstvo West Hama s bijele tačke, ali samo dvije minute nakon toga Bacuna je poravnao na 1:1.

U 30. minuti Ahearne-Grant pogađa za potpuni preokret Huddersfielda koji se već oprostio od Premiershipa, a isti igrač u 65. minuti pogađa za 3:1 i činilo se da je donio pobjedu svojoj ekipi.

Ipak, trener West Hama Manuel Pellegrini na teren je ubacio Nasrija i Chicharita, a već u 75. minuti Cresswell je centrirao, a Ogbonna pogodio za 3:2. U 84. minuti Chicharito je na asistenciju Nasrija poravnao na 3:3, a onda isti igrač u 92. minuti nakon centaršuta Andersona pogađa za 4:3 i veliki preokret svoje ekipe.

Sjajan meč odigran je i na Vitality stadionu gdje su Bournemouth i Newcastele podijelili bodove. Gosti su u 45. minuti golom Rondona iz slobodnog udarca stigli u vodstvo, ali je King u 48. minuti s bijele atčke poravnao na 1:1. Isti igrač je u 81. minuti donio vodstvo Bournemouthu, ali u 94. minuti Ritchie pogađa za konačnih 2:2.

Asmir Begović i ovaj meč pregledao je s klupe za rezervne igrače.

Zanimljivo je bilo i na Turf Mooru gdje je Leicester kao gost porazio Burnley sa 2:1. Lisice su u 4. minuti ostale bez štopera Meguirea koji je dobio direktan crveni karton jer je kao zadnji igrač srušio protivnika, ali to nije omelo ekipu Brendana Rodgersa da u 33. minuti preko Maddisona dođe u vodstvo od 1:0.

Do poluvremena je McNeil poravnao na 1:1, ali rezervista Morgan, koji je u igru ušao kako bi popunio rupu u odbrani Leicestera zbog crvenog kartona Meguirea, pogađa za 2:1 i donosi veliku pobjedu svojoj ekipi.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*