Večeras u prostorijama pressa u SKPC „Mejdan“ Tuzla u organizaciji bivših, rukometaša, trenera, sportskih rukometnih radnika, rukometnih sudija i aktivnih igrača sazvana je osnivačka Skupština za Udruženje građana „Veterani rukometnog kluba Sloboda“ Tuzla.

Na prijedlog nekoliko rukometnih entuzijasta krenulo se sa prikupljanjem potrebne dokumentacije kako bi se u zakonskim okvirima mogla realizovati gore navedena Skupština.

Vizija Udruženja jeste da se obnove stara prijateljstva,  da se svojim sjećanjem vrate u periodu kako je to nekad bilo te da rukometni veterani koji su nekada bili dio priče RK „Sloboda – Solana“ Tuzla, se predstave kao najbolji promotori sporta, ali i vrsni ambasadori Grada Tuzla.  Povezujući gradove, prijatelje i ideje, uspostavljajući nove veze snagom koju ima samo sport.

„Veterani rukometnog kluba Sloboda“  iako su zasebno udruženje, imat će zajednički zadatak i cilj kao i RK „Sloboda“ Tuzla, a to je promocija rukometa, našeg kluba i našeg grada. Bez pozitivne atmosfere, ali i zajedničkih ideala inicijatora, puno bi teže bilo i održati spone i veze između bivših rukometaša koji su kilometrima udaljeni jedni od drugih.

Kompletna priča je, kako to obično i biva sa svim hvale vrijednim i uspješnim pričama, nastala sasvim slučajno i spontano okupljanjem nekolicine ( još uvijek) strastvenih i vatrenih zaljubljenika u rukomet, iako veteranske dobi.

Nakon Skupštine uslijedit će mnogobrojna druženja, po neki „naporni“ trening a potom i prijateljske utakmice i učešće na nekim od nacionalni i međunarodnih turnira, kako u BiH tako i van granice BiH.

Organizaotri se nadaju da će se na prvoj Skupštini odazvati svih predloženi delegati koji se trenutno nalaze u Tuzli i u blizini Tuzle, s tim što su bivši igrači RK „Sloboda – Solana“ Tuzla koji se nalaze Van granica BiH dali punu podršku ogranizatoru i jedva čekaju naredna okupljanja kada će biti u mogućnosti prisustvovati na nekim od slijedećih aktivnosti Udruženja.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*