Plivač iz SAD-a u humanitarne svrhe daje više od 10.000 eura zbog lažnog iskaza o pljački

Plivač iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) James Feigen isplatit će jednoj brazilskoj humanitarnoj organizaciji više od deset hiljada eura, čime je prema dogovoru sudije i predstavnika tužilaštva riješen spor nastao nakon što je utvrđeno da su američki sportisti lagali da su bili žrtve pljačke uz prijetnju oružjem na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.
To je objavio Feigenov advokat poslije sastanka sa sudijom i zvaničnicima iz tužilaštva, koji je trajao više sati. Olimpijski komitet SAD-a izvinio se ranije narodu Brazila zbog ponašanja četvorice američkih plivača.

Komitet je potvrdio da je jedan od plivača počinio vandalizam u toaletu na jednoj benzinskoj pumpi, kao i da su plivači platili štetu.

“Ponašanje ovih takmičara je neprihvatljivo i ne predstavlja vrijednosti američkog tima”, ističe se u saopćenju Olimpijskog komiteta SAD-a.

Brazilska policija je prethodno objavila da je američki plivač Lochti izmislio priču da je u Rio de Janeiru opljačkan uz prijetnju vatrenim oružjem. Zvaničnik policije je rekao da je Lochti zajedno s još tri američka plivača u nedelju oko šest sati ujutru stao na benzinskoj stanici u predgrađu Rija gdje se održava većina događaja tokom Olimpijskih igara.

 

(Vijesti.ba / Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*