Džumhur ispao od Karlovića u drugom kolu Beča

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur ispao je u osmini finala ATP turnira iz serije 500 u Beču.

Džumhur je večeras bio na pragu pobjede nad favorizovanim hrvatskim teniserom Ivom Karlovićem.

Džumhur je veliku priliku propustio u prvom setu. Nakon što nije bilo nijedne prilike za break u prvih 12 gemova, prvi set je otišao u tie-break.

Prvi u tie-breaku je pogriješio 211 cm visoki Karlović, koji jednu laganu loptu na mreži šalje u aut za Džumhurovu prednost od 4:2. Damir je potom poveo i sa 5:3 i imao je servis za dobijanje tri vezane set-lopte, no Karlović je uzvratio mini-breakom i u tom trenutku činilo se da je set riješen.

Ipak, pri rezultatu 5:5 Džumhur pravi novi mini-break i dobija set loptu na dva svoja servisa. Div sa Šalate potom pravi dva mini-breaka i rješava servisom prvi set u tie-breaku rezultatom 7:6(6) nakon 47 minuta igre.

Uvodna četiri gema drugog seta ne donose promjene, a onda u petom gemu Damir zaustavlja Karlovića na servis Hrvata, stiže do brejka i kasnije do poravnanja u setovima.

Na samom početku trećeg seta Damir s lakoćom pravi brejk, potom dolazi do 2:0, ali se Ivo nije predavao iako je u jednom trenutku tražio medicinski time-out. Damir je imao sve u svojim rukama, sigurnu prednost, ali se Karlović vratio, izborio taj-brejk i na svoj način došao do pobjede.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*