FIFA danas odlučuje o suspenziji Izraela iz svih takmičenja

Datum:

FIFA bi danas mogla suspendovati Izraelski nogometni savez, izraelsku nogometnu reprezentaciju i klubove iz svih takmičenja.

Danas će se u Cirihu sastati Vijeće FIFA-e na kojem će čelni ljudi svjetskog nogometa odlučiti da li će Izraelce izbaciti iz svih takmičenja.

U aprilu je Palestinski nogometni savez (PFA) pozvao FIFA-u da zabrani Izraelu učestvovanje u međunarodnim takmičenjima zbog izraelskog napada na civilno stanovništvo u Gazi, a čelnici krovne kuće svjetskog nogometa su u maju odlučili prolongirati odluku.

Konačna odluka bit će donesena danas, a predsjednik Izraelskog nogometnog saveza Moshe Zuares smatra kako FIFA ne bi trebala donijeti odluku o suspenziji.

“Suočavamo se s ciničnim neprijateljskim političkim pokušajem Palestinaca koji žele nauditi izraelskom nogometu”, poručio je Zuares uoči glasanja.

Ako FIFA odluči izbaciti Izraelce iz svih svojih takmičenja, bit će to drugi put u posljednjih nekoliko godina da se takva odluka donosi. Podsjetimo, početkom rata u Ukrajini ruski klubovi i reprezentacija su suspendovani do daljnjeg.

(Tekst i Foto: N1)

Podijeli:

Povezano
INFO

Izraelski ministar optužio mirovne snage UN-a da su ‘beskorisne’

Izraelski ministar energetike Eli Cohen optužio je u ponedjeljak...

Pojas Gaze: U izraelskom bombardovanju šatora s raseljenim Palestincima u krugu bolnice četvero mrtvih

Najmanje četvero Palestinaca je ubijeno, a 40 povrijeđeno u...

Mnogi stanovnici Gaze ponovo moraju bježati u potrazi sa sigurnijim utočištem

Mnogi stanovnici Gaze, koji su već više od godinu...

Iran se sprema za napad Izraela, izvještaj kaže da imaju razrađenih deset scenarija

Teheran je upozorio Izrael da će svaki napad na...