FHMZ: Izgledi vremena do 20. oktobra

Datum:

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Na području Krajine lokalno je registrovan pljusak.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabom kišom. Lokalno može pasti kratkotrajan pljusak. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 17°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C.

Bioprognoza

Opšta slika djelimično će se pogoršati usljed povećane naoblake i povremenih, ne suviše jakih padavina. Kod osjetljivih osoba moguće su reakcije na promjenu vremena, pretežno u vidu glavobolje, dekoncentracije, promjene raspoloženja. Uz više svježine, temperature će biti primjerenije ovom dijelu godine i tokom dana neće oscilirati u velikom rasponu. Sa kasnim poslijepodnevnim i noćnim satima, djelimično stabilnije i ugodnije.

U petak 18.10.2024., pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Prije podne padavina uglavnom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Poslije podne u većini područja. Prestanak padavina prema kraju dana ili tokom noći. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 10 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 13 do 19, na jugu i istoku zemlje do 22 °C.

U subotu 19.10.2024., pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremen i slab lokalni pljuska je moguć u Hercegovini i ponegdje na jugoistoku Bosne. U večernjim satima slaba kiša na jugu i jugozapadu zemlje. Vjetar slab na sjeveru zemlje sjeverni i sjeveroistočni, a u ostalim područjima južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu zemlje do 24 °C.

U nedjelju 20.10.2024., pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje poslije podne. U jutarnjim satima lokalno slaba kiša je moguća u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab uglavnom sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 18, a dnevna od 12 do 18, na jugu zemlje do 22 °C.

Podijeli:

Povezano
INFO

Izgledi vremena za naredne dane

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini...

Objavljena prognoza za predstojeću jesen: Od 1. septembra do 30. novembra iznadprosječno toplo

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je prognozu sa vremenskim...

FHMZ izdao meteoalarm za Tuzlu

U srijedu 7.8.2024. u Bosni i Hercegovini preovladavaće pretežno...

Stabilno i sunčano vrijeme do 3. augusta, očekuje se treći toplotni val

Stabilno i sunčano vrijeme u Bosni i Hercegovini prognozira...