Armin Mujkanović pobijedio na trci u Skradinu

Datum:

Protekli vikend je bio rezervisan za vruhunske vožnje, automobile i automobiliste u Skradinu. Čuveni Bongo Monster Hill Climb 2024 bio je podjednako vrhunski doživljaj i za publiku. Zanimljivo je da se ova auto trka vozi u nacionalnom parku Krka. Ovo je bila prilika da se okupi 76 vrhunskih vozača iz 12 zemalja, u automobilima sa 250 i više konjskih snaga.  Organizator ove četvrtke show trke je Autoklub Mihovil Šibenik.

Na ovoj atraktivnoj trci čija je staza dužine 3250 metara je nastupio i dokazani automobilist Armin Mujkanović član Splitskog autokluba u svom Yugu, te je na stazi koja mu je itekako draga uz podršku svoje porodice i prijatelja koji su najvjerniji navijači došao do pobjebe u grupi 1, klasa 1.

Yugo je bio ravnopravan po atraktivnošću među svim bolidima, jer je isti već doveo Mujkanovića do šampionske europske titule, a na ovoj trci koja je festival brzine i adrenalina je potvrdio svoju snagu koju je Mujkanović vješto ukrotio.

U ovoj klasi drugo mjesto je zauzeo Tripo Pinjatić iz Crne Gore, a treće mjesto zauzeo je još jedan takmičar iz Bosne i Hercegovine proslavljeni Goran Dojčinović. Iz Skradina se Mujkanović vraća sretan i zadovoljan, a tu je da napomeneo vozio u svom svijetu i okruženju, odnosno među najboljim vozačima Europe, gdje mu je odavno već mjesto što je dokazao osvajanjem titula šamipiona Centralnoeuropske zone.

(Press A.M./RTV7)

Podijeli:

spot_img

Povezano
INFO

Obavijest poljoprivrednicima: “Prijava plana proizvodnje za 2025. godinu obavezna do 15. novembra 2024.”

Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu obavještava poljoprivredne...

Završeni radovi na putnoj infrastrukturi u mjesnim zajednicama Simin Han i Brčanska Malta (FOTO)

Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica...

Radovi na izgradnji kružnog toka na Slatini trajat će 120 dana (VIDEO)

Jutros su počeli radovi na rekonstrukciji putne i komunalne...

Završeni radovi na putnoj infrastrukturi u mjesnim zajednicama Simin Han i Brčanska Malta

Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica...