Napravite odlični proteinski hljeb s bademima, suncokretovim sjemenkama i mekinjama i uživajte bez grižnje savjesti

Datum:

Ovaj proteinski hljeb sastoji se od lanenih i suncokretovih sjemenki, zobenih posija i badema, a savjetuje ga se poslužiti s domaće pripremljenim namazom.

Hljeb je za neke nezaobilazna namirnica, a bijeli kruh prepun je kompleksnih ugljikohidrata koje naš organizam teže probavlja i zbog toga uzrokuje debljanje. Kako ne bi u potpunosti morali izbaciti kruh iz svoje prehrane, donosimo vam recept za proteinski hljeb koji neće uzrokovati osjećaj težine u želudcu, a koji je i zdravija alternativa.

Sastojci:

  • 4-5 jaja (ovisno o veličini)
  • 100 g lanenih sjemenki
  • 120 g suncokretovih sjemenki
  • 55 g kokosovog brašna
  • 125 g badema, grubo nasjeckanih
  • 100 g maslaca (ili 50 g maslaca i 50 g kokosovog ulja)
  • 2-3 žlice zobenih posija/mekinja
  • 1 dl vode
  • 1 čajna žličica (puna do ruba) morske soli
  • malo cimeta

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 °C. Maslac neka je omekšan, sobne temperature. Lanene i suncokretove sjemenke usitnite (neka ostanu malo krupnije) u mikseru ili mlinu. Bademe grubo nasjeckajte. Istucite jaja, pa dodajte po redu ostale sastojke.

Izlijte tijesto na pleh obložen papirom za pečenje. Vlažnim dlanovima oblikujte okrugli kruh (oko 7-8 cm visok i promjera 20-25 cm). Po površini kruha pospite malo cijelih suncokretovih sjemenki.

Ostavite da se peče 45 minuta na 170 °C.

Podijeli:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Povezano
INFO

Jednostavna zapečena tjestenina s piletinom

Brza zapečena tjestenina s piletinom idealno je rješenje za one...

Topi se u ustima: Ukusni cheesecake od mandarina

Cheesecake je omiljeni desert mnogih, a idealna je činjenica...

Brzinski recept za savršene krofne: Mekane kao duša

Ako se dvoumite oko toga koji desert da pripremite,...

Pecivo od kojeg miriše kuća i grije se duša

Toplo pecivo ima posebnu čar. Primamljiv miris i nezaboravan...