Ako hoćete da su vam palačinke vazdušaste i kada se ohlade stavite ovaj sastojak

Datum:

Palačinke su odličan izbor za doručak. Možete ih jesti sa medom, marmeladom ili eurokremom. Međutim, ima ih koji vole na palačinke namazati kajmaka ili povlaku. Izbor je vaš.

Postoji klasični recept za palačinke, jaje, malo mlijeka, brašna, vode i prstohvat soli. Da bi palačinke bile baš mekane, odnosno, vazdušaste stavite malo kisele vode. Takve palačinke kada se ohlade neće biti žilave već i dalje mekane.

Sastojci

2 jaja

150 ml mlijeka

200 g brašna

2 kašike ulja

200 ml kisele vode

prstohvat soli

Umutite jaja sa prstohvatom soli. Ko želi može dodati i na vrh noža sodu bikarbonu ili prašak za pecivo ali nije potrebno. Dodajte i mlijeko i brašno, po jednu kašiku dok mutite. Dodajte i ulje i kada ste sve dobro promješali, na kraju dodajte i kiselu vodu. Ostavite da odstoji 15-ak minuta.

U tavi za palačinke zagrijte ulje i pecite palačinke na srednjoj temperaturi da ne zagore, na obje strane.

Podijeli:

spot_img
spot_img

Povezano
INFO

Ako vam se u frižideru ili zamrzivaču nakuplja led, ubacite ovu namirnicu

​Naslage leda nastaju usljed viška tečnosti i vlage u...

Jedan sastojak sabotira mršavljenje, a krije se u gotovo svemu

Sve više ljudi iz svijeta zdravlja i fitnessa raspravlja...

Trik za najukusniju pohovanu piletinu: Umjesto jaja se koristi iznenađujući sastojak

Pohovano bijelo meso, bez obzira da li su šnicle...

Jednostavne palačinke od krompira

Palačinke od krompira se lako prave, odlične su za...