Konferencija: Kako je pružanje javnih usluga poboljšalo život građana?

Kako je poboljšano pružanja javnih usluga za skoro 400.000 građana u 40 opština BiH,  unaprijedilo život građana, tema je konferencije na kojoj će biti predstavljeni rezultati Projekta integrisanog lokalnog razvoja (ILDP).

Konferencija “Unapređenje lokalne samouprave i pružanja usluga u Bosni i Hercegovini: Postignuća i budući pravci razvoja lokalne samouprave u BiH“ bit će održana danas u Sarajevu u organizaciji Ambasade Švicarske u BiH i Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH).

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati Projekta integrisanog lokalnog razvoja (ILDP), i pokazano kako unapređenja u lokalnoj samoupravi vode do boljeg kvaliteta života građana.

ILDP je u 40 općina i gradova širom BiH, pružio doprinos u harmonizaciji planiranja i upravljanja razvojem na lokalnom nivou u BiH, što je omogućilo poboljšanje pružanja javnih usluga za skoro 400.000 građana.

U drugom dijelu konferencije, bit će predstavljene daljnje aktivnosti na jačanju lokalne samouprave i pružanja javnih usluga u 18 općina i gradova BiH, u okviru Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG), koji će pružiti podršku lokalnim vlastima u unapređenju kvaliteta i dostupnosti javnih usluga i komunalne infrastrukture za najmanje 700.000 građana, posebno socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva.

Na kraju konferencije je planirano potpisivanje pisama namjere s predstavnicima 18 partnerskih jedinica lokalne samouprave koje učestvuju u realizaciji MEG projekta, najavljeno je iz UNDP-a.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*