Potpredsjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH osuđena na uvjetnu kaznu od šest mjeseci

Općinski sud u Zenici osudio je potpredsjednicu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Vesnu Švancer na uvjetnu kaznu u trajanju od šest mjeseci zatvora zbog krivičnog djela prevare.

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona optužilo je Švancer da je u maju 2013. godine vlasnici stana koji se nalazi u Zenici lažno prikazala da će u njeno ime prodati stan te joj dati novac. Međutim, nakon što je vlasnica dala punomoć, Švancer je prodala stan za 19.800 eura te novac zadržala za sebe.

Krajem decembra Švancer je uhapšena te je Općinski sud u Zenici donio nepravosnažno rješenje o određivanju pritvora radi osiguravanja prisustva glavnom pretresu koji je održan u januaru.

Sudija Općinskog suda u Zenici donio je nepravosnažnu odluku o uvjetnoj kazni u trajanju od šest mjeseci zatvora, a kazna se neće izvršiti ukoliko optužena u roku od dvije godine, od dana pravosnažnosti presude ne počini novo krivično djelo.

Nakon dogovora koalicije SDA-SBB, Vesna Švancer (SBB) je imenovana na poziciju potpredsjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, a Sudska policija FBiH od Općinskog suda u Zenici zaprimila je dvije naredbe u kojima je naloženo njeno privođenje.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*