Mladi bh. sportisti spremni za takmičenje na zimskom EYOF-u u Erzurumu

“U Erzurumu će biti trenutak kada delegacija Bosne i Hercegovine preuzima zastavu EYOF-a i nosi je sa sobom u Sarajevo i to će biti novi, kvalitetan start kada je u pitanju organizacija zimskog EYOF-a 2019. godine u organizaciji Sarajeva i Istočnog Sarajeva i uvjereni smo da imamo dovoljno vremena da ga kvalitetno organizujemo. Što se tiče takmičenja u Erzurumu, očekujemo da naši takmičari kvalitetno i dostojanstveno predstave Bosnu i Hercegovinu, da daju svoj maksimum i ostvare najbolje rezultate”, rekao je predsjednik OKBiH Marijan Kvesić.

U turskom gradu naš timu čine četiri muškarca i dvije djevojke.

U alpskom skijanju, tačnije slalomu i veleslalomu, BiH će imati četiri predstavnika. To su Matin Kamenica, Dino Terzić, Emina Husić i Sara Šišić.

Što se tiče nordijskih disciplina, u ski trčanju na 10 km i u sprintu na 1,35 km takmičit će se Strahinja Erić, dok će pored tih disciplina Miloš Čolić učestvovati i u biatlonu u sprintu 7,5 km i 10 km.

Naši takmičari su istakli kako su se spremili za ovo takmičenje i poručili da će dati sve od sebe da ostvare što bolje rezultate.

Uz takmičare delegaciju Bosne i Hercegovine čine njihovi treneri Almir Bužo, Milovan Jevtović i Dragan Jeftović, te mlada ambasadorica Lejla Tanović, Lana Grgić u svojstvu tehničkog osoblja. Šef misije je Said Fazlagić.

Bh. delegacija putuje u Tursku u subotu u 11:55 sati sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a prvi će se takmičiti Sara Šišić i Emina Husić u velslaomu 13. februara u 10 sati.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*