Idući vikend Međunarodna biciklistička utrka u Tuzli

U Tuzli će se idućeg vikenda odnosno 9. augusta održati velika biciklistička manifestacija – VI Memorijalna trka poginulim biciklistima a ujedno i etapa Dunavskog kupa, te trka za Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Ova 6. biciklistička memorijalna trka vozi se u organizaciji BK Zmaj od Bosne Tuzla,  uz  podršku Umel – Dalekovodmontaža doo Tuzla, kao i doprinosa UG “Stara Majevica”, te Općine Tuzla i BH Telecoma.

Trka će se, kao i prethodnih godina, voziti na relaciji Simin Han – Požarnica – Gornja Tuzla – Tetima – Dokanj – Breške – G.Obodnica. Podjela brojeva je na dan trke u vremenu od 09,30 do 11,00 sati ispred MZ Simin Han, a zvanični start trke je u 11:30h. Dužina staze je 27 kilometara (dva brdska cilja: Huskić i Kasumović i jedan prolazni cilj: Petrović).

Pravo učešča imaju svi oni koji ispunjavaju uslove propozicija za Premijer ligu BiH i Dunavski kup.

I ove godine, kao i prethodnih, očekuje se veliki odziv profesionalnih biciklista kao i klubova iz cijelog regiona i šire.

Organizator  posebno najavljuje učešće velike biciklističke ekipe Krke Novo Mesto,ne umanjujući značaj ekipa koje su i do sada učestvovale na memorijalu.

Same boje domaćina braniti će biciklisti iz BiH, kao i iz drugih država (Belgija, Austrija, Hrvatska, Srbija, Švedska), koji voze za BK “Zmaj od Bosne” Tuzla.

(BK Zmaj od Bosne/RTv7)

 

 

 

BK Zmaj od Bosne Tuzla

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*