Sjednicu Gradskog vijeća obilježile brojne pauze i višesatne rasprave

Sinoć je završena jedanaesta redovna sjednica Gradskog vijeća Tuzla. Drugi dio sjednice obilježile su brojne pauze i višesatne rasprave, najprije o dokumentaciji vezanoj za regulacioni plan prostorne cjeline Kreka – Sjeveroistok, a potom i za izmjene regulacionog plana prostorne cjeline Stupine u Tuzli.

S tim u vezi usvojeni su zaključci da se za naredne sjednice predsjednicima klubova stranaka, a ako je moguće i svim vijećnicima, planski dokumenti dostavljaju u boji, kako bi se tačno moglo vidjeti šta je u privatnom, a šta u javnom vlasništvu. Osim toga, zaključkom je Službi za inspekcijske poslove naloženo da obilazi aktuelna gradilišta i da reaguje odmah ukoliko se utvrdi da je došlo do uzurpacije državne svojine.

Bez rasprave potom su usvojeni Rješenje o imenovanju koordinacijske radne grupe za izradu programa kapitalnih investicija Grada Tuzle, Odluka o dodjeli javnih priznanja Tuzle u 2017.godini, kao i Odluka o obuci vijećnika Gradskog vijeća Tuzla.

Vijećnici su, između ostalog, podržali i prečišćeni tekst poslovnika Gradskog vijeć, te Odluku o visini zakupnine stambenih jedinica izgrađenih u pod-projektu BIH3, državnom projektu stambenog zbrinjavanja u okviru regionalnog stambenog programa, te izvještaj Komisije za izbor i imenovanje.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*