Iranski general: Moje snage su pokopale mnoge kao što je Trump

Zapovjednik u Iranskoj specijalnoj jedinici “Quds” Esmail Gani koja je dio Iranske revolucionarne garde, poručio je da su njegove snage “pokopale mnoge”, kao što je Donald Trump te da će optužbe predsjednika SAD protiv Irana naštetiti samo Americi.

“Mi nismo zemlja koja raspiruje rat, ali vojna akcija protiv Irana bi na kraju rezultirala žaljenjem. Trumpove prijetnje protiv Irana naštetiće Americi. Mi smo pokopali mnoge kao što je Tramp i znamo se boriti protiv Amerike”,  prenijela je njegove riječi agencija “Tasnim”.

Iranske revolucionarna garda je najmoćnija bezbjednosna jedinica u zemlji, javlja “Independent” i drži kontrolu nad velikim dijelom ekonomije Irana a ima i značajan uticaj na politički sistem.

Trump je ranije pozvao cijeli svijet da se pridruži SAD u zahtjevu prema vladi Irana da “prestane sa smrću i uništenjem”, prenosi “Independent”.

Američki predsjednik je izjavio da je nuklearni sporazum s Iranom “najgori dogovor” i najavio povlačenje iz istog. Iako su ga stručnjaci upozorili da dogovor funkcioniše i da ga se sve strane pridržavaju, očekuje se da će ustrajati u svojoj odluci.

Takođe bi trebalo da najavi “novu strategiju” prema Iranu usmjerenu prema slabljenju uticaja države u Perzijskom zaljevu, a govorio je i o proglašenju iranske revolucionarne garde terorističkom organizacijom.

(Vijesti.ba / Index)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*