Plivači GKVS “Jedinstvo” Tuzla osvojili 6 medalja na mitingu u Banjaluci

 

U subotu je održan Međunarodni novogodišnji plivački miting na Gradskom olimpijskom bazenu u Banja Luci u organizaciji PK “Aquastar” Banja Luka i PK “Delfin” Laktaši.

Na mitingu su nastupila 22 kluba sa oko 300 takmičara iz Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Plivalo se u malom (25m) bazenu sa Omega elektronskim sistemom mjerenja. GKVS Jedinstvo Tuzla nastupio je 10 takmičara: Afan Gušić, Ajna Softić, Almir Subašić, Almira Subašić, Amar Beširović, Armin Bijedić, Emina Imamović, Ilvana Gušić, Nejra Duvnjaković i Vedad Bijedić, a pod vodjstvom trenera Borisa Novaka i Dejana Maskijevića.

Osvojeno je ukupno 6 medalja:
– Almira Subašić – 2 srebrene
– Nejra Duvnjaković – 2 bronzane
– Almir Subašić – 1 bronzana

Mješovita štafeta u sastavu A. Beširović, E. Imamović, N. Duvnjaković i V. Bijedić – bronzana

S bbzirom na veliku konkurenciju iz kulba su ponosni na uspjeh takmičara. Ističu da se mogu pohvaliti činjenicom da na svakom takmičenju od početka sezone takmičari “Jedinstva” konstantno popravljaju svoja najbolja vremena što je potvrda stručnog i kvalitetnog rada trenerskog kadra, ali i samih takmičara u klubu.

Ujedno podsjećaju da Škola plivanja GKVS “Jedinstvo” trenutno vrši upis djece. Pozivaju zainteresovane da im se pridruže i uz igru i zabavu jednostavno nauče pravilno plivati sve plivačke tehnike.

Više informacija na Facebook stranici GKVS “Jedinstvo” Tuzla kao i pozivom na tel. 061/518-829.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*