Skelin smijenjen: Hrvatska traži novog selektora

Nakon katastrofalnih rezultata u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Ivica Skelin smijenjen je s mjesta selektora hrvatske košarkaške reprezentacije.

“Kako nisu ispunjeni ciljevi zacrtani prilikom angažmana selektora Muške seniorske reprezentacije, odnosno, nije postignut očekivani rezultat nakon prva dva kruga kvalifikacija za Svjetski kup 2019, selektor Ivica Skelin i Hrvatski košarkaški savez zajednički su donijeli odluku o sporazumnom raskidu ugovora. Gospodin Skelin se zahvalio na ukazanom povjerenju te saradnji i podršci tokom proteklog razdoblja”, saopćio je Hrvatski košarkaški savez, u čijim je prostorijama danas održana 19. sjednica Upravnog odbora, prenosi Index.hr.

Hrvatska je pod njegovim vodstvom u grupi D kvalifikacija za SP u Kini 2019. izgubila od Holandije (68:61), Italije (64:80) i Rumunije (56:58), nakon čega je jedva uspjela savladati Holanđane u Zadru s 82:78.

Stipe Bralić imenovan je za člana Stručnog savjeta za žensku košarku, a ženske reprezentacije mlađih dobnih kategorija dobile su trenere.

Linda Antić Borak je trenerica mlade U20 reprezentacije, Dean Nemec odabran je za trenera juniorske U18 ekipe, a Marija Kovač Mijač za izbornicu kadetske U16 selekcije.

Novi član Hrvatskog košarkaškog saveza je ženski klub Škabrnja.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*