Pozorište mladih Tuzle u partnerstvu sa Centrom za kulturu Tuzla, sinonim za kulturni progres Grada Tuzla

Pozorište mladih Tuzle je u aprilu 2018. godine u okviru potpisanog partnerskog sporazuma sa Centrom za kulturu Tuzla otvorilo vrata adaptirane dvorane “Kaleidoskop” Tuzla, koju je adaptiralo uz pomoć donacija Vijeća roditelja i nekoliko firmi i organizacija.
Tako su nakon 14 godina postojanja i rada, Mladi Tuzle dobili krov nad glavom.  Iako još uvijek traju akcije i projekti sakupljanje sredstava i vraćanje dugova za adaptaciju pomenutog prostora, ipak Pozorište mladih Tuzle je od 12.aprila 2018. godine kada je otvorena dvorana, realizovalo  37 kulturnih događaja otvorenih za javnost i građane Tuzle i okoline.
Realizovano je 15 premijernih i repriznih izvođenja predstava za sve uzraste, 96 dramskih i baletnih radionica za djecu i mlade Tuzle i okoline, nekoliko partnerskih posjeta zemalja i organizacija u okruženju, više humanitarnih aktivnosti i projekata. Samo u junu mjesecu 2018. godine realizovano je 10 noći besplatnih javnih prezentacija svih studija koji postoje u okviru Pozorišta mladih Tuzle koji su na sceni okupili 215 djece i mladih uzrasta od 6 do 28 godina.
Besplatne javne prezentacije u junu mjesecu posjetilo je 1895 osoba. Na ovaj način, Pozorište mladih Tuzle je samo u periodu od aprila do juna 2018. godine, realizovalo više kulturnih događaja nego tokom cijele 2017.godine.  U ime rukovodstva Pozorišta mladih Tuzle, svih lidera, saradnika, Vijeća roditelja i svih članova, želimo se zahvaliti Centru za kulturu i Gradu Tuzla za dodijeljeni prostor dvorane KALEIDOSKOP, a  svim građanima Tuzle hvala za ukazano povjerenje što u Pozorištu mladih Tuzle prepoznaju mjesto sigurnog odrastanja.
Na ovaj način, Pozorište mladih Tuzle postaje sinonim za kulturni progres Grada Tuzla.
 
(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*