Finalna utakmica UEFA Lige prvaka između fudbalera Borussije Dortmund (Njemačka) i Real Madrida (Španija) na stadionu ”Wembley” u Londonu (Engleska) ( Mustafa Yalçın - Anadolu Agency )

Real Madrid 15. put pobjednik UEFA Lige prvaka

Nogometaši Real Madrida postali su europski prvaci nakon što su na Vembliju u finalu Lige prvaka svladali Borusiju Dortmund rezultatom 2:0.

Real je odigrao loše prvo poluvrijeme u kojem su Madriđani, doduše, imali posjed, ali nisu bili opasni u protivničkoj polovici.

S druge strane, Borusija je agresivnom igrom stvorila nekoliko izglednih prilika, koje na kraju igrači u žutim dresovima, ipak, nisu uspjeli realizirati.

I u nastavku je odnos snaga na trenu bio sličan, a rezultat se nije mijenjao do 74. minute. Toni Kros izveo je udarac iz kuta, pronašao je Danijela Karvajala koji je sa 6-7 metara glavom pogodio za Realovo vodstvo.

Pogodak je presjekao igrače njemačke momčadi, uslijedio je niz prilika pred njihovim golom, a priču je u 83. minuti zaključio Vinisijus Džunior pogotkom za 2:0.

Četiri minute kasnije Doniel Malen pogodio je za 2:1, ali je taj tračak nade vrlo brzo izbrisan jer je pogodak poništen zbog zaleđa.

Real je tako došao do pobjede 2:0 i do svoga petnaestog naslova europskog prvaka, šestog u posljednjih jedanaest godina.

Hrvatski veznjak Luka Modrić, koji je ušao u igru u finišu večerašnje utakmice, i Karvajal također su po šesti put osvojili Ligu prvaka, po čemu su postali najuspješniji igrači u povijesti, ostavivši iza sebe Kristijana Ronalda i Karima Benzemu s pet naslova.

U povijesne knjige upisao se i Realov trener Karlo Anćeloti s pet naslova europskog prvaka (dva s Milanom, tri s Realom), po čemu je najuspješniji trener u ovom natjecanju.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*