Počelo okupljanje građana na banjalučkom trgu: Pravda za sve

Okupljanje građana na banjalučkom trgu, odnedavno poznatom kao Davidov trg, počelo je i nešto prije 19.00.

Srpskainfo.com zabilježila je početak okupljanja građana koji su došli na proteste “Pravda za Davida”, koji počinju večeras a sa ciljem da se rasvijetle okolnosti stradanja Davida Dragičevića.

Na proteste su došli i mladi iz Tuzle.

Podsjetimo, grupa Pravda za Davida, osnovana s ciljem rasvjetljavanja okolnosti stradanja Davida Dragičevića, organizuje veliki skup koji će biti održan na večeras na Trgu Krajine sa početkom od 19 sati. Povodom tog okupljanja oglasio se i MUP RS-a iz kojeg ističu da “preduzimaju sve zakonom predviđene mjere i radnje s ciljem da okupljanje građana protekne mirno i dostojanstveno.

Na okupljanju građanima će se, kako je najavljeno, pored Davora Dragičevića, obratiti i Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana Memića iz Sarajeva, te Spasenija Aranđelović, majka takođe tragično nastradale Danijele Aranđelović iz Tuzle.

Uz roditelje djece čija ubistva do danas nisu sankcionisana i adekvatno okarakterisana, na skupu će se obratiti i pojedini članovi grupe Pravda za Davida. Planirano je da se skup završi do 20.30 časova”, navodi se u saopštenju grupe Pravda za Davida.

OSLOBOĐENJE PORTAL

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*