Premijer liga BiH: Hebibović i Handžić slomili otpor Tuzla Cityja

Sarajevo i Tuzla City su na Koševu odigrali utakmicu 9. kola Premijer lige BiH, a domaći tim je na kraju slavio rutinsku pobjedu od 2:0.

Utakmica je počela prilično mirno, te nije bilo prilika sve do 19. minute. Tada je pogriješio Mujakić, a Ziljkić je iz dobre pozicije izblokiran, te su gosti nakon svega dobili samo korner.

Domaći su prijetili sa distance, a šutevi Stanojevića i Tatara su završavali iznad gola Fejzića.

U 37. minuti velika prilika za Sarajevo. Ahmetović je izašao pred Fejzića, pokušao ga zaobići, a ovaj ga ruši te Paradžik pokazuje na bijelu tačku.

Penal je izveo Velkoski, a fantastično je njegov udarac odbranio Fejzić, koji se tako iskupio za ovu pogrešku. Odmah nakon toga, Dupovac je pogodio prečku.

Rahmanović je u finišu prvog dijela odlično šutirao, ali i to je odbranio nevjerovatni Fejzić.

Sarajevo je bilo bolji protivnik u nastavku, prijetio je u par navrata sjajni Rahmanović, koji večeras zaista nije imao sreće da postigne pogodak.

Do vodstva je Sarajevo došlo u 63. minuti kada Hebibović na lijep način iskosa pogađa gol Nevresa Fejzića. Samo par trenutaka kasnije Rahmanović pogađa stativu.

Nastavio je Bordo tim s boljom igrom i nakon vodstva, a do novog pogotka dolaze u 78. minuti. Haris Handžić je samo par minuta nakon što je ušao u igru pogodio za 2:0. To je bio njegov treći gol u ovoj sezoni.

Do kraja utakmice je Sarajevo rutinski čuvalo stečenu prednost, te nisu dozvolili ozbiljnije prilike gostima. Ostalo je 2:0.

Sarajevo – Tuzla City 2:0 (Hebibović 63’, Handžić 78’) Stadion Koševo. Gledalaca: 2.500 Sudija: Goran Paradžik.

SARAJEVO: Kovačević, Hebibović, Dupovac, Mujakić, Pidro, Stanojević, Adukor, Rahmanović, Tatar, Velkoski, Ahmetović.

TUZLA CITY: Fejzić, Šarčević, Efendić, Mitrović, Kostić, Ziljkić, Kojić, Šećerović, Vukmirović, Nukić, Stokić.

(Scsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*