Beograd: Najavljen skup podrške “Srce za Davida”

Inicijativa “Ne davimo Beograd” (NDMBG) pozvala je građane da se priključe akciji solidarnosti pod nazivom “Srce za Davida”, te da se okupe na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, danas u 12.00 časova. Ovo okupljanje najavljeno je nakon jučerašnjih protesta u Banjaluci, pošto su uhapšeni Davor Dragičević i Suzana Radanović, roditelji stradalog Davida Dragičevića.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova juče su uhapsili Davora Dragičevića zbog, kako je rekla Suzana Radanović, navodnog ugrožavanja bezbjednosti najviših zvaničnika MUP-a RS.

Tokom jučerašnjeg dana, policija je osim Davora i Suzane, uhapsila neke od članova grupe “Pravda za Davida”, te nekoliko opozicionih političara.

Nakon što su pripadnici specijalne policije otjerali građane sa Trga Krajine, oni su prešli prekoputa, u gradski park Petar Kočić, no policija je krenula u novu akciju i rastjerala građane i iz parka. Potom su se građani uputili ka Hramu Hrista Spasitelja, gdje su blokirali glavnu saobraćajnicu. Policija je nedugo zatim došla na to mjesto, te formirala kordon. Ubrzo je saobraćaj uspostavljen, a građani su se razišli.

Sinoć je, u znak podrške Davoru i Suzani, kao i svim članovima grupe “Pravda za Davida”, u Sarajevu organizovano neformalno okupljanje građana.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*