U Bosni hladno i oblačno sa slabim snijegom, sunčanije u Hercegovini

U Bosni danas će biti pretežno oblačno vrijeme.

Prijepodne slab snijeg se prognozira za područje Krajine i sjevera Bosne. Više padavina u Bosni bit će u drugoj polovini dana. Većinom će padati snijeg ili susnježica. Na cijelom sjeveru zemlje prolazno može padati i kiša.

U Hercegovini bit će sunčanije prijepodne. U drugom dijelu dana doći će do naoblačenja. Tokom noći na nedjelju slab snijeg se prognozira na sjeveru i istoku Hercegovine.

Vjetar u Bosni bit će slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na sjever. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5, na visoravnima do -16, a na jugu zemlje do -1 stepen. Najviša dnevna većinom između -5 i -1, a u Krajini i sjeveru Bosne do 2, a na jugu zemlje do 5 stepeni.

Biometeorološke prilike će biti loše.

Padavine i dodatni pad temperatura u cijeloj Bosni i Hercegovini, kod hroničnih bolesnika i meteoropata, uzrokovat će pojačane tegobe koje će biti izraženije u jutarnjim satima.

Neophodno je posvetiti maksimalnu pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, naročito u unutrašnjosti.

U Hercegovini će biti nešto ugodnije, danju malo toplije, pri tome uz sjeverno strujanje koje će uzrokovati probleme osjetljivim osobama, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*