Hat-trick Ronalda za prolaz Juventusa, večeras duel velikana Bayern-Liverpool

Nogometaši Juventusa i Manchester Cityja plasirali su se u četvrtfinale UEFA Lige prvaka. Svi učesnici završnice najjačeg evropskog klupskog takmičenja bit će poznati nakon večerašnjih utakmica Bayern-Liverpool i Barcelona-Lyon.

Juventus je uspio nadoknaditi zaostatak od dva gola iz prvog meča u Madridu, savladavši u revanšu u Torinu ekipu Atletico Madrida sa 3:0. Italijanski prvak je dominirao tokom cijele utakmice, dok gosti za 90 minuta nisu pokazali gotovo ništa.

Strijelac sva tri gola bio je Cristiano Ronaldo, koji je četvrti put u karijeri postigao hat-trick protiv madridskog kluba, a treći put protiv golmana Atletica Jana Oblaka. Portugalac je u 27. minuti pogodio za vodstvo od 1:0, a u 48. minuti je udvostručio vodstvo Juventusa kojim je italijanski klub izjednačio rezultat iz prvog duela.

Konačnih 3:0 za Juventus Ronaldo je postavio u 86. minuti iz penala, nakon što je u šesnaestercu Madriđana oboren Bernardeschi.

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić briljantno je odigrao svih 90 minuta u dresu Juventusa.

Plasman među osam najboljih potvrdio je i Manchester City, koji je na Etihadu s ubjedljivih 7:0 pobijedio Schalke 04. Golove su postigli Sergio Aguero (35, 38), Leroy Sane (42), Raheem Sterling (56), Bernardo Silva (71), Phil Foden (78.) i Gabriel Jesus (84). Engleski prvak slavio je također i u prvom meču u Gelsenkirchenu rezultatom 3:2.

Osmina finala velikih preokreta
Plasman u četvrtfinale Lige prvaka ranije su izborili Tottenham, Ajax, Porto i Manchester United.

Revanš utakmice osmine finala Lige prvaka donijele su velika uzbuđenja i preokrete poput Ajaxovog trijumfa na Bernabeu kada je šokantno eliminisan aktuelni evropski šampion Real Madrid (4:1), ili povratak “iz mrtvih” Manchester Uniteda na Parku prinčeva protiv PSG-a, jednog od favorita publike i kritike za ovosezonski naslov. Podvig su također napravili Porto i Juventus koji su pred svojim navijačima uspjeli nadoknaditi zaostatak iz prvih utakmica.

Posljednja dva učesnika četvrtfinala bit će poznata večeras nakon susreta Barcelona – Lyon i Bayern München – Liverpool. U prvim mečevima u Francuskoj i Engleskoj nije bilo golova.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*