Kurdi negiraju da su turske snage zauzele pogranični grad

Sirijske demokratske snage (SDF), koje predvode Kurdi, negirale su danas da su snage koje podržava Turska preuzele kontrolu nad centrom pograničnog grada Ras el Ajna, na sjeveroistoku Sirije.

Zvaničnik SDF-a Marvan Kamišlo rekao je da su snage koje podržava Ankara ušle jedan kraj Ras el Ajna, industrijski okrug, nakon višečasovnog granatiranja, koje je dovelo do “taktičkog povlačenja” iz te oblasti.

“Sada je počeo napad SDF-a i sada su u toku veoma žestoki sukobi. Sukobi se nastavljaju u industrijskom okrugu”, rekao je on za “Reuters”.

Prethodno je neimenovani turski bezbjednosni zvaničnik rekao za britansku agenciju da su sirijski pobunjenici, koje podržava Turska, preuzeli kontrolu nad centrom Ras el Ajna, na sjeveroistoku Sirije.

“Sirijska nacionalna armija preuzela je jutros kontrolu nad gradskim centrom. Vrše se inspekcije u stambenim oblastima”, rekao je on.

Prema navodima turskog Ministarstva odbrane, “stambeni centar Ras el Ajna stavljen je pod kontrolu tokom uspješnih operacija istočno od rijeke Eufrat”, prenosi AP.

Izgleda da su snage sirijskih Kurda uspjele da pruže otpor u pojedinim dijelovima grada.

Sirijska uprava predvođena Kurdima na sjeveroistoku zemlje saopštila je da je 191.069 osoba raseljeno poslije turskih operacija.

UN su u petak iznijele procenu da je oko 100.000 ljudi napustilo svoje domove na sjeveru Sirije, otkako je ofanziva počela u srijedu.

(Vijesti.ba / NN)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*