U subotu u Tuzli promocija knjige „sportskivremeplov.ba“

Krajem prošle godine, dugogodišnji sportski novinar Muhamed Bikić, izdao je i drugo dopunjeno izdanje knjige “sportskivremeplov.ba”, koja je izazvala veliku pažnju u BiH i regionu, a dokaz tome su brojne promocije (Sarajevo, Bugojno, Breza, Mostar, Zenica, Plav, Travnik, Visoko, Zavidovići, Kakanj, Odžak, Ilijaš), prenosi bh. novinska agencija Patria.

Promocije knjige o bh. sportskim legendama se nastavljaju i 24. januara „sportskivremeplov.ba“ će se predstaviti u gradu sporta, Tuzli.

– Prvi dio knjige je izašao uoči Svjetskog prvenstva u nogometu, a drugi dio uoči Svjetskog prvenstva u rukometu. Dakle, uoči najvećih sportskih manifestacija na koje se plasirao naš ekipni sport. Mislim da je ovo bio pravi trenutak za drugo dopunjeno izdanje, mada sam to bio planirao za kasnije. No, uspjeh bh. rukometaša je ubrzao nastavak knjige u kojoj se nalazi i veliki broj naših rukometnih legendi. I ovaj put je izdavač naša renomirana kuća Buybook – kaže Bikić.

Odmah po izlasku drugog dopunjenog izdanja, autor knjige je krenuo sa  nastavkom promocija širom BiH, Odžak, Ilijaš, a u subotu u 13 sati u BKC Tuzla.

–  Prva promocija drugog izdanja je bila u Odžaku u organizaciji “Zmajeva Posavine Odžak”.  Specijalni gost je Vlatko Glavaš nekadašnji kapiten reprezentacije BiH. Nakon Odžaka knjiga je promovirana u Ilijašu kod naše najsvestranije sportašice Bibije Kerle, a sada u organizaciji BKC Tuzla. Inače u knjizi se nalazi i nekoliko tuzlanskih legendi Šećerbegović, Kovačević, Saračević, Mešković, Mujanović, Kitić, Omerović, rah. Hukić…“ dodao je Bikić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*