Žuto upozorenje zbog magle u nekoliko područja u BiH

Žuto upozorenje zbog guste magle izdato je za područja Bihaća, Tuzle i Sarajeva. Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni ima dosta magle.

Više oblačnosti u jutarnjim satima. Po kotlinama u Bosni će biti dugotrajne magle. Vjetar slab, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između pet i 10, na jugu do 13 stepeni. U mjestima sa dugotrajnom maglom, niža temeperatura zraka.

U Sarajevu, dugotrajna magla. Najviša dnevna temperatura zraka oko četiri stepena.

U petak će u većem dijelu Bosne preovladavati dugotrajna magla ili niska naoblaka. Sunčanije na zapadu, jugozapadu Bosne, planinama i Hercegovini. Vjetar slab, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između minus tri i dva, na jugu zemlje od tri do sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između dva i šest, u sunčanijim područjima od osam do 13 stepeni.

U subotu će u većem dijelu Bosne preovladavati dugotrajna magla ili niska naoblaka. Sunčanije na zapadu, jugozapadu Bosne, planinama i Hercegovini. Vjetar slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između minus tri i dva, na jugu zemlje od tri do sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između dva i sedam, u sunčanijim područjima od osam do 13 stepeni.

U nedjelju će u BiH biti pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni će biti i magle. Vjetar slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između minus dva i tri, na jugu zemlje od četiri do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura između četiri i devet, na jugu do 13 stepeni, prognoza je meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*