Druženje uz starogradske pjesme, evergreen i romansu

Tradicionalna manifestacija ljubitelja starogradske pjesme, evergreena i romanse pod nazivom “Nipex veče gradske pjesme” ulazi u svoje deveto izdanje.

Ekipa Udruženja građana ljubitelja starogradske pjesme i romanse “Romansa” Tuzla počela je pripreme: “Kao i svake godine, mi smo u Udruženju analizirali prethodne manifestacije, uočili šta je to bilo dobro šta loše. Ove godine, opredijelili smo se za druženje sa domaćim izvođačima. Dogovorili smo saradnju sa Tuzlanskim tamburaškim sastavom “Komšije” koji će pratiti izvođače i svojim se izvedbama predstaviti našoj publici i prijateljima Udruženja. Uz njih nastupit će Nesib Delibegović Nesko, Besim Besko Smajlović, Nedžad Nećko Telalović, naši prijatelji, tuzlanski izvođači koje ne treba posebno predstavljati i ljudi koji su rado viđeni na svim zabavama i druženjima. Uz njih, naravno, Adna Azabagić, kao suosnivač i stalni član Udruženja. Sam podatak da su, na određen način, najvećim dijelom novi izvođači upućuje i na činjenicu da će repertoar biti promijenjen i da ćemo ljubiteljima onoga što mi radimo, sviramo i pjevamo, ponuditi nekoliko sati ugodnog druženja. Repertoar ćemo prilagoditi našem dosadašnjem opredjeljenju, ispuniti očekivanja naših stalnih, a sigurni smo i novih prijatelja i gostiju”, izjavio je Almir Azabagić predsjednik UG”Romansa” Tuzla.

„Družit ćemo se uz ples i pjesmu krajem februara, odnosno u petak, 20. februara. Nadamo se i dobroj saradnji sa značajnim medijima u Gradu, prije svih sa portalom RTV 7 Tuzla, RTVTK,portalima Tuzlarije i Volimtuzlu.ba. Pokušat ćemo dogovoriti još neke detalje koji bi mogli obogatiti program ali o tome ćemo kad stvari budu finalizirane. Ono što želim istaći jeste da u UG “Romansa” imamo evidentirane sve naše prijatelje koji su prisustvovali našim zabavama, a evidentirat ćemo ih i ove godine. Ovo ističem zato što je naredne godine naša jubilarna, deseta manifestacija na koju ćemo pozvati one goste i prijatelje koji su bili najredovniji, većina će ih biti i sada na devetoj zabavi i nagraditi ih zabavom za koju neće platiti ulaznice. Također, pokušat ćemo obezbijediti prisustvo svih izvođača koji su do sada s nama nastupali na ovoj manifestaciji”, rekao je Dino Kalesić dopredsjednik UG “Romansa” Tuzla.

Svoje mjesto na manifestaciji “Nipex veče gradske pjesme 9” koja će biti održana u petak 20. februara u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, moguće je već rezervisati pozivom na telefone sa brojem 061/164-311 i 061/164-720.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*