(VIDEO) Gordana Bulić o poskupljenjima, kao i prevarama potrošača preko interneta u TK

Nažalost, Bosna i Hercegovina prilično kasni za savremenim načinima trgovanja kao što je nap. kupovanje na daljinu (internetom, preko portala prodavaca, preko društvenih mreža), a još više kasnimo sa zakonodavstvom u ovoj oblasti i definisanjem uslova za on-line prodaje, ističe Gordana Bulić, predsjednica Udruženja Klub potrošača TK Tuzla.

U udruženju imaju svakodnevno prijave o prevarama potrošača u kupovinama preko interneta, a prevareni su najčešće mladi potrošači, učenici i studenti (koji kupuju kozmetičke preparate za njegu kože, odjevne predmete, obuću, torbe, nakit, mobitele i dodatke računarima, muziku), kao i starije osobe (koji kupuju razne lijekove, suplimente, medicinska i invalidska pomagala, masažere, kozmetiku, sitne kućanske aparate, posteljine, putovanja i slično).

Pomenuto Udruženje je napravilo jedan informativni PLAKAT o izbjegavanju rizika pri internet kupovinama i LETAK za osobno informisanje.

O zaštiti potrošača prilikom kupovine preko interneta ali i o povećanju cijena osnovnih životnih namirnica, razgovarali smo u programu RTV 7 Tuzla sa Gordanom Bulić, predsjednicom pomenutog udruženja.

Više u videu:

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*