Sergio Ramos je novi igrač PSG-a

Španski nogometaš Sergio Ramos postao je novi igrač PSG-a.

Kako je zvanično potvrđeno iz PSG-a, Ramos je potpisao ugovor s Parižanima do 2023. godine.

Sjajni i veoma iskusni defanzivac je u PSG stigao nakon što mu je istekao ugovor s Real Madridom, klubom čiji je bio kapiten.

Ramos se u posljednje vrijeme povezivao s različitim evropskim velikanima, ali se špekulisalo da je ipak najbliži PSG-u, što se danas pokazalo tačnim.

voju prvu izjavu kao igrač PSG-a dao je za zvaničnu klupsku internet stranicu.

“Veoma sam sretan zbog dolaska u PSG. Ovo je velika promjena u mom životu, novi izazov i dan koji nikad neću zaboraviti. Ponosan sam što ću biti dio ovog ambicioznog projekta i priključiti se timu sačinjenom od sjajnih igrača. Ovaj klub se već dokazao na najvišem nivou sa svojim čvrstim temeljima. Želim nastaviti napredovati u Parizu i pomoći timu da osvaja titule”, izjavio je Ramos nakon potpisivanja ugovora.

Ramos je u karijeri prije dolaska u Real 2005. godine nastupao za Sevillu u kojoj je i ponikao. Prvak Španije s Realom je bio pet puta, Kup kralja je osvojio dva puta, a Španski superkup četiri puta. S Madriđanima je osvojio četiri Lige prvaka, tri UEFA-ina Super Cupa, kao i FIFA-ino Klupsko svjetsko prvenstvo četiri puta.

S reprezentacijom Španije je postao svjetski prvak 2010., a evropski 2008. i 2012. godine.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*