Muzički obrazovni centar „Lege Artis“ širi kapacitete organizacijom Škole klavira

Muzički obrazovni centar „Lege Artis“  Tuzla, (ranije poznat naziv Gradsko umjetničko društvo „Lege Artis“ Tuzla“) pokazao se i dokazalo kao izvrsna novina i svježina u kulturnom miljeu grada na zrnu soli. Tako od uoči obilježavanja desete godišnjice postojanja Upravni odbor centra odlučio se na verifikaciju i organizaciju Škole klavira po uzrastima.

Od 25. 10. 2021. godine počinje sa radom ŠKOLA KLAVIRA pod okriljem Muzičkog obrazovnog centra Tuzla. Za razliku od formalnih i konvencionalnih škola, Škola klavira „Lege Artis“ Tuzla ponudit će sasvim drugačiji pristup nastavi ovog predivnog instrumenta uz odlične predavače a sve to pod budnim okom već dokazanog i istrajnog maestra, umjetničkog rukovodioca i direktora MOC „Lege Artis“ Tuzla, magistra Jasmina Hasića.

Upis u školu ostaje otvoren od 25 . 10. 2021. godine do 05. 11. 2021. godine a sama obuka odvija se u tri ciklusa:

  • MUZIČKO ZABAVIŠTE (uzrast od 4 do 6 godina) gdje će se posebno raditi na razvoj muzičkih sposobnosti, ritmu, melodiji, muzičkoj memoriji, Trajanje: 1 godina (12 mjeseci)
  • PREDŠKOLSKI UZRAST (od 7 do 9 godina) – rad na jednostavnim muzičkim vježbama, proširenje muzičke pismenosti, počeci samostalnog sviranja kompleksinijih melodija, muzičko opismenjavanje, Trajanje 1 godina (12 mjeseci)
  • ŠKOLSKI UZRAST (od 9 do 13 godina) – muzičko opismenjavanje, solfeggio, klavir, muzička teorija i rad na kompleksnijm klavirskim kompozicijama, Trajanje 1 godina (12 mjeseci)

Učenicima će se pružati mjesečna edukacija kroz posjete eminentih umjetnika, masterclass časovi, posjete opernim kućama i koncertnim dvoranama. Ono što je karakteristično za ovu školu je što će učenici cijelo vrijeme pored stručnog osoblja imati pedagoga i profesora razredne nastave kako bi se lako prilagođavali novim situacijama ali i i rješavali probleme iz redovne škole (probleme u radu sa zadaćama i zadacima)

Rodtieljti plaćaju članarinu te potpisuju Ugovor o međusobnim pravima i obavezama.

Na kraju svakog ciklusa (uspješno završenih 12 mjeseci modula učenici dobijaju validne certifikate o položenom stepenu muzičke naobrazbe-klavir sa opisom uspjšnosti i na ostalim muzičkim poljima na bosanskom i engleskom jeziku.

(Lege Artis/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*