Tabuti s posmrtnim ostacima 50 žrtava genocida stigli u Potočare

Povorka s tabutima srebreničkih žrtava stigla je u Potočare gdje će se 11. jula, na godišnjicu genocida, obaviti ukop. Kamion s posmrtnim ostacima 50 žrtava genocida dočekale su srebreničke majke i preživjeli članovi porodica koji su se okupili ispred bivše tvornice akumulatora.

Tabuti sa posmrtnim ostacima žrtava genocida smješteni su u bivšoj tvornici akomulatora, a kolektivna dženaza klanjat će se u ponedjeljak 11. jula – na godišnjicu genocida.

Ove godine će vječni smiraj pronaći 50 žrtava genocida u Srebrenici, a među identifikovanim najstariji je Husein Krđić koji je rođen 1936. godine, a smiraj će naći i tri dječaka koji su ubijeni kao maloljetnici i to Salim (Idriz) Mustafić 1979. godište, Elvir (Hasan) Muminović 1978. godište te Vahid (Nuris) Smajlović rođen 1978. godine.

Tužna povorka krenula je u ranim jutarnjim satima iz Visokog, a tabuti s posmrtnim ostacima 50 žrtava genocida ispraćeni su danas ispred Predsjedništva BiH gdje su im brojni zvaničnici, ali i građani Sarajeva odali počast.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*