Bajramski koncert hora „Lege Artis“ u srijedu 13. jula na Trgu slobode

Članovi Muzičkog obrazovnog centra „Lege Artis“ nerijetko su, posljednjih godina, bili pokretači kulturnih projekata i manifestacija po kojima su i postali prepoznatljivi. Jedna takva manifestacija pokrenuta je prošle godine. Riječ je o Bajramskom koncertu na tuzlanskom Trgu slobode, a kojim se želi istaći ljepota različitosti i multikulturalnost Tuzle.

Prošlogodišnji Bajramski koncert naišao je na izuzetan prijem kod publike, te je uvršten u godišnji kalendar manifestacija Lege Artisa.

„Želja nam je bila da pokažemo svu ljepotu različitosti i mislim da smo u tome uspjeli. Na našem Bajramskom koncertu islamsku duhovnu  muziku izvode predstavnici svih konfesija, a po sličnom principu nastupamo i u povodu drugih vjerskih praznika. Ova ideja se rodila u Lege Artisu, a prihvaćena je od gradske uprave, kao priča koja još jednom, ovoga puta muzikom, pokazuje svu ljetpotu multietničke Tuzle“ – ističe Jasmin Hasić, umjetnički rukovodilac Lege Artisa.

Na ovogodišnjem koncertu, koji će biti održan u srijedu 13. jula u 20,30 na Trgu slobode u Tuzli, nastupiće Mješoviti hor Lege Artis sa solistima, a na koncertu će biti izvedene odabrane ilahije i sedvdalinke. Koncert je dio programa manifestacije „Ljeto u Tuzli“, a koproducentski ga potpisuju MOC „Lege Artis“, Grad Tuzla i Centar za kulturu Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*