Saudijska Arabija do sada evakuirala 356 osoba iz Sudana, uključujući diplomate i zvaničnike

U provedbi direktiva rukovodstva Kraljevine Saudijske Arabije, sa zadovoljstvom najavljujemo siguran dolazak građana kraljevine koji su evakuirani iz Republike Sudan kao i nekoliko državljana bratskih i prijateljskih zemalja, uključujući diplomate i međunarodne zvaničnike, koji su stigli u Saudijsku Arabiju u operaciji evakuacije koju su izvele Kraljevske saudijske pomorske snage uz podršku različitih rodova oružanih snaga, saopćeno je iz Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini.

Broj evakuiranih građana dostigao je 91 osobu, dok je broj ljudi koji su evakuirani iz bratskih i prijateljskih zemalja dostigao približno 66, a koji su državljani sljedećih zemalja: Kuvajta, Katara, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Egipta, Tunisa, Pakistana, Indije, Bugarske, Bangladeša, Filipina, Kanade i Burkine Faso.

Kraljevina Saudijska Arabija je radila na osiguranju svih potreba stranih državljana u pripremi za njihov odlazak u svoje zemlje.

U nastavku napora evakuacije koje je poduzela Kraljevina Saudijska Arabija prema direktivama rukovodstva Kraljevine, danas je nekoliko evakuiranih osoba stiglo iz Republike Sudan u grad Džedu.

Broj pristiglih pojedinaca je približno 199, što uključuje državljane Saudijske Arabije i državljane sljedećih zemalja: Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Švedske, Italije, Katara, Sirije, Nizozemske, Iraka, Turske, Tanzanije, Libana i Libije, koji su stigli na brodu Yanbu, mornarice Saudijske Arabije.

Ukupno je do sada evakuirano 356 osoba (101 državljanin Saudijske Arabije i 255 državljana 26 različitih nacionalnosti).

Kraljevina Saudijska Arabija izvršila je sve neophodne radnje kako bi pripremila i olakšala odlazak stranih državljana u njihove matične zemlje, saopćeno je iz ambasade.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*