Festival savremene umjetnosti “arTz” danas u znaku knjige

Četvrti dan festivala “arTz” obilježio je dokumentarni film o novosadskom festivalu “EXIT”,  grupe slovenskih turista, koji filmom pričaju priču ljubavi i multikulturalnosti, dotičući se svih exitovskih aktivnosti, dešavanja, turista iz svih krajeva Evrope, lokalnog stanovništva pa sve do suza, zagrljaja i rastanka na petrovaradinskoj tvrđavi.

Održane su potom radionice o audio & vizuelnoj produkciji o temi : “Fruty Loops 11 – Music Making and live Video Performance Workshop”. Tokom radionice upriličena je projekcija “filma u filmu”. Ekipa Fa11out je publici projecirala film snimljen na radionici, koji se putem spoja analognog video mixera, platforme play stationa, video projektora i bežičnog džojstika, prikazao i modulirao u apstraktne oblike na velikom platnu Ateljea Ismet Mujezinović.

Danas u podne će u Ateljeu Ismet Mujezinović biti upriličene književne radionice sa Velmom Suljendić, koja sa nepunih 19 godina ima književno ostvarenje “San umornog anđela”.

U večernjem programu od 19,30 posjetioci će imati priliku uživati u promociji postmoderne zbirke poezije, mladog tuzlanskog glumca, magistra umjetnosti Dražena Pavlovića. Zbirka poezije “Kako sam okrenuo antenu” , nakon nešto više dvije godine od prevrtanja i obrtanja večerašnjom promocijom ugledat će svjetlost dana.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*