Studenti oživljavaju Donorsku mrežu TK

Danas je na Medicinskom fakultetu u Tuzli održan prvi bh Simpozij “Transplantacija solidnih organa i tkiva za studente medicine”. Simpozij je organizovalo Udruženje studenata Medicinskog fakulteta Tuzla i Donorska mreža TK, koja je nakon dužeg vremena ponovo počela sa radom.

Transplantacija organa je široko prihvaćena metoda liječenja u svijetu, ali i u BiH. Naši stručnjaci odavno rade vrlo komplikovane transplantacije organa ali donora organa nema dovoljno. Ovo su bile neke od tema o kojima se razgovaralo na današnjem Simpoziju, kojem su prisustvovali brojni stručnjaci iz BiH, kao i studenti iz naše zemlje i regije.

Donorska mreža TK ponovo je oživjela nakon dužeg vremena i to na inicijativu studenata Medicinskog fakulteta iz Tuzle. Stručnjaci sa UKC Tuzla podržali su studentsku inicijativu i u narednom periodu će nadgledati rad i razvoj Donorske mreže TK.

Zainteresovani građani mogu više informacija o ovoj temi dobiti na facebook stranici Donorske mreže TK, a uskoro će biti pokrenuta i web stranica koja će pružati sve potrebne podatke.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*