U saobraćajnoj nesreći poginula dva fudbalera Sloge

U Bosanskoj Otoci se kasno sinoć, nakon ponoći, dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

U Bosanskoj Otoci, u Bosni i Hercegovini, sinoć se dogodila tragedija u kojoj su učestvovali članovi Nogometnog kluba Sloga iz Bosanske Otoke, prenosi Anadolija.

Kako je objavio NK Sloga iz Bosanske Otoke, u tragediji su preminula njihova dva člana, kapiten Nedžad Mujagić i Adnan Fajić, sin nekadašnjeg igrača Sloge Rizaha Fajića.

“Dragi prijatelji i simpatizeri našeg kluba, sa velikom tugom i žalošću vas obavještavamo da su život tragično izgubili naš kapiten Nedžad Mujagić i pomoćni trener Adnan Fajić. Sinoć se u našoj čaršiji desila saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala petorica naših nogometaša. Nažalost, ova nesreća je bila kobna za našeg Nedžada i našeg Adu, dok su se ostala trojica spasili. Ostavili ste neizbrisiv trag u našem klubu i zauvijek ćete ostati u našim srcima”, kaže se u klupskom saopštenju.

Kako se navodi, njih petorica su imali saobraćajnu nesreću i sletjeli su sa kolovoza pored mosta u Bosanskoj Otoci, trojica su se uspjeli spasiti dok su se dvojica utopila.

Ekipe službe za spašavanje na vodi i u vodi i članovi Kajak kanu kluba Kormoran od jutarnjih sati radili su na izvlačenju olupine i tijela stradalih.

“Sinoć smo uspjeli locirati auto, a danas uz asistenciju Jedinice za podršku Unsko-sanskog kantona i ostalih izvukli auto gdje smo uspjeli pronaći jednu osobu inicijala M.N. Druga osoba nažalost nije bila u autu tako da će se u narednim danima nastaviti potraga“, objavili su iz KKK Kormoran.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*