Haris Medunjanin okončao profesionalnu karijeru

Legendarni bosanskohercegovački nogometaš Haris Medunjanin danas je zvanično okončao dugogodišnju profesionalnu karijeru koju je započeo davne 2006. godine u AZ Alkmaaru.

Karijeru je završio kao igrač Castellona s kojim je izborio promociju u LaLiga Hypermotion, inače drugi rang španskog nogometa.

Medunjanin je karijeru počeo u AZ Alkmaaru da bi preko Sparte Rotterdam stigao do Valladolida gdje je prvi put igrao u Primeri.

Kasnije je još igrao za Maccabi Tel Aviv i Gaziantepspor prije nego li se ponovo vratio u Primeru i to u ekipu Deportiva.

Poslije Deportiva uslijedio je novi angažman u Maccabiju da bi kasnije prešao u MLS ligu gdje je igrao za Philadelphiju Union te Cincinnati.

Uslijedio je povratak u Evropu gdje je pomogao Zwolleu da se vrati u Eredeivisije, a karijeru je završio u Castellonu.

U profesionalnoj karijeri je odigrao 559 utakmica i postigao 72 gola uz isto toliko asistencija, a u posljednjoj sezoni u Castellonu je odigrao 32 utakmice i postigao devet golova uz šest asistencija.

Predstavljao je Bosnu i Hercegovinu od 2010. do 2018. godine i bio jedan od ljubimaca navijača, a sa Zmajevima je učestvovao na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

U dresu reprezentacije je odigrao 60 utakmica i psotigao devet golova.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*