Kiša i magla smanjuju vidljivost, savjet vozačima da budu oprezni

Zbog nestabilne vremenske situacije i kiše koja povremeno pada, apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. U jutarnjim satima magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost, zbog čega je obavezno držati odstojanje između vozila.

U toku su radovi na redovnom servisiranju lijeve tunelske cijevi tunela Vis, 25.Novembar i Grab, zbog čega je za saobraćaj zatvorena dionica autoputa A-1 Tarčin-Lepenica. Za vrijeme radova saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom stranom autoputa.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

U toku je sanacija škarpi i kosina na magistralnom putu Lašva-Kaonik (kod naselja Grablje), zbog čega se saobraća usporeno-jednom trakom (postavljeni semafori). Zbog izrazito frekventne dionice, formiraju se duže kolone vozila u oba smjera, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lukavac-Šićki Brod, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica-Prozor, Tarčin-Konjic, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Zbog deminiranja terena na putnom pravcu Brčko-Cerik (Malezijski put) svakog radnog dana od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 10-minutna propuštanja. Mole se svi vozači, koji se kreću od Cerika ka Brčkom da koriste obilaznicu preko Brke za Brčko, dok u suprotnom smjeru (Brčko-Cerik) koriste obilaznicu na kružnom toku preko Brke za Cerik. Također, deminerski radovi izvode se svakog radnog dana od 08 do 16 sati i na putnom pravcu Lopare-Čelić (skretanje za Brusnicu).

Na dionici regionalnog puta Zavala-granica BIH/HR zbog neophodnih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen.

Zbog održavanja Svjetskog prvenstva u raftingu „Banja Luka-Vrbas 2024“ za saobraćaj će biti zatvorena dionica magistralnog puta Karanovac-Crna Rijeka (na lokaciji kanjona „Tijesno“ i „Bjeli Buk“). Na lokaciji „Bjeli Buk“ saobraćaj će biti obustavljen danas u vremenu od 09 do 16 sati, sutra (30.05.) od 09 do 19 sati i u petak (31.05.) od 10 do 17 sati. Na lokaciji kanjona „Tijesno „obustava će biti na snazi u subotu (01.06.) u vremenu od 09 do 19 sati. Za vrijeme potpune obustave, saobraćaj će se odvijati putnim pravcem: Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak, saopšteno je iz BIHAMK-a.

(BHRT)

Jedan komentar

  1. Hello i think that i saw you visited my weblog so i came to Return the favore Im trying to find things to improve my web siteI suppose its ok to use some of your ideas

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*