U Ljubuškom pao ringišpil, povrijeđeno desetero maloljetnika

U Ljubuškom je sinoć pao ringišpil prilikom čega je povrijeđeno više djece.

Kako je potvrdila za Klix.ba portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona Mila Ćavar, do pada dijela konstrukcije ringišpila je došlo u predvečernjim satima 30. maja.

Ringišpil je postavljen ranije prekoputa Gimnazije, u ulici Sestre Silvije Antić, a u trenutku pada je bilo djece na njemu.

Najmanje desetero maloljetnika je povrijeđeno u ovoj nesreći, oni su prevezeni u Dom zdravlja u Ljubuškom, kao i u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, no u ovom trenutku nije poznat stepen povreda.

“Sinoć oko 20 sati Policijska uprava Ljubuški je zaprimila prijavu Hitne pomoći Doma zdravlja da su 10-ero malodobne djece se javili iz razloga pružanja pomoći zbog pada ringišpila u Ljubuškom. Policijski službenici su izašli na mjesto događaja i isto osigurali, a o svemu je obaviješten dežurni tužitelj iz Širokog Brijega”, potvrdila je Ćavar za Klix.ba.

Policijski službenici su jutros nastavili uviđaj, a tužitelj će izdati naredbe kako bi se utvrdio uzrok pada dijela konstrukcije ringišpila.

klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*