Uhapšeno 11 osoba prema potragama Interpola, sudova i policije

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Gradiška danas su uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali S.P. /74/ jer je provjerama utvrđeno da ga Osnovni sud u Gradišci potražuje radi izdržavanja kazne zatvora.

Ovo lice je kontrolisano na ulasku u BiH na graničnom prelazu Gradina i predato je službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Pripadnici ove jedinice juče su uhapsili lice čiji su inicijali T.Z. /35/ koje Osnovni sud u Gradišci potražuje zbog krivičnog djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Ova državljanka Bosne i Hercegovine kontrolisana je na ulasku u BiH na prelazu Gradiška i predata službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

U nedjelju, 2. juna, pripadnici Jedinice Granične policije su na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na prelazu Gradiška uhapsili lice čiji su inicijali D.D. /49/ za kojim je Policijska uprava Banjaluka raspisala potragu zbog krivičnog djela utaja. Državljanin BiH je predat službenicima Policijske uprave Gradiška, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Jedinice Granične policije Aerodrom Sarajevo danas su na letu iz Skoplja uhapsili lice čiji su inicijali A.P. /51/ jer je za njim Policijska uprava Doboj raspisala potragu zbog krivičnog djela narušavanje nepovredivosti doma, a Opštinski sud u Kiseljaku, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, te Policijska stanica Teslić, Policijska stanica Zvornik i Policijska stanica Olovo ga potraživali zbog krivičnih djela teška krađa i Opštinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela krađa.

Državljanin BiH predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Pripadnici ove jedinice juče su uhapsili lice čiji su inicijali B.K. /62/ jer ga potražuje Opštinski sud u Kiseljaku zbog krivičnog djela narušavanje nepovredivosti doma.

Državljanin Hrvatske je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Kelna i predat je službenicima Centra sudske policije u Kantonu Sarajevo.

Pripadnici Jedinice Granične policije Bijeljina u nedjelju su uhapsili lice čiji su inicijali R.R. /67/ prilikom ulaska u BiH na prelazu Rača, jer je utvrđeno da je MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu za ovim državljaninom BiH zbog teških krivičnih djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Uhapšeno lice je predato službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Istoga dana, pripadnici Jedinice Granične policije Hum uhapsili su lice čiji su inicijali R.Đ. /36/ koje potražuje Osnovni sud u Srebrenici zbog krivičnog djela teška krađa. Državljanin BiH je kontrolisan na ulasku u BiH na prelazu Hum i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice Granične policije Višegrad u subotu, 1. juna, uhapsili su državljanina Crne Gore čiji su inicijali A.R. /29/, a utvrđeno je da je Interpol Podgorica raspisao potjernicu za njim zbog krivičnog djela oružana pljačka. Ovo lice je kontrolisano na izlasku iz BiH na prelazu Uvac i predato službenicima Sudske policije Suda BiH.

Pripadnici Jedinice Granične policije Velika Kladuša su 1. juna, na osnovu raspisanih potraga, uhapsili dvojicu državljana BiH prilikom ulaska u BiH na prelazu Velika Kladuša.

Za osobu čiji su inicijali D.H. /38/ utvrđeno je da je MUP Unsko-sanskog kantona raspisao potragu zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti i predata je službenicima MUP-a Unsko-sanskog kantona. Za lice čiji su inicijali M.B. /43/ utvrđeno je da ga potražuje Opštinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela nasilje u porodici i predato je službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskom kantonu.

Pripadnici Jedinice Granične policije Doljani u subotu su uhapsili lice čiji su inicijali M.B. /30/ za kojim je Interpol Atina raspisao potjernicu zbog više krivičnih djela, između ostalog, zbog formiranja i udruženje u zločinačku organizaciju, tešku eksploziju u neposrednoj blizini sportskog objekta, tešku tjelesnu povredu, nedozvoljeno nošenje i upotreba oružja.

Ovaj državljanin Hrvatske kontrolisan je na ulasku u BiH na prelazu Crveni Grm i predat službenicima Sudske policije Suda BiH, navedeno je u saopštenju. 

bhrt

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*