Jedan od osumnjičenih za ubojstvo djevojčice Danke Ilić negirao krivicu

Osumnjičeni za ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić na istoku Srbije saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, potvrđeno je Radiju Slobodna Europa (RSE) u toj instituciji. Kako se navodi, osumnjičeni je u potpunosti negirao izvršenje kaznenog djela.

Za ubojstvo dvogodišnje djevojčice osumnjičena su dvojica radnika javnog poduzeća “Vodovod” iz Bora. Oni su uhićeni početkom travnja, nakon čega je policija priopćila da su priznali da su djevojčicu udarili automobilom i zatim njeno tijelo ostavili na deponiji. Policija, međutim, i dalje traga za njenim tijelom, prenosi RSE.

Danka Ilić nestala je 26. ožujka ispred kuće u naselju Banjsko Polje kod Bora.

Istog dana za njom je počela potraga u kojoj je sudjelovao veliki broj pripadnika policije, Gorske službe spašavanja, ali i građana, a istragu su obilježile brojne kontroverze.

Iako je policija ranije priopćila da su osumnjičeni priznali djelo, Više javno tužilaštvo u Zaječaru je u svibnju priopćilo da je uzeto više od 500 tragova sa službenog vozila JKP “Vodovod” za koji policija sumnja da su vozila dvojica osumnjičenih kada su udarili djevojčicu.

“Do sada su vještačenja pokazala da se ni na jednom tragu ne nalazi DNK Danke Ilić, kako u samom automobilu, tako i na vanjskim dijelovima vozila”, priopćilo je tužilaštvo.

Također, u pritvoru je 7. travnja preminuo brat jednog od osumnjičenih. Njemu je bilo određeno zadržavanje do 48 sati u policijskoj stanici u Boru, zbog postojanja osnova sumnje da je, nakon izvršenog kaznenog djela, pomogao bratu.

U priopćenju policije navedeno je da je riječ o prirodnoj smrti. Međutim, Institut za sudsku medicinu u Beogradu je obdukcijom utvrdio da je D. D. (40) preminuo od posljedica batinanja, čiji su tragovi bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu vještaka, prenosi RSE.

(BHRT)

Jedan komentar

  1. Beşiktaş kalorifer petek değişimi Su Kaçak Bulma Hizmeti · Kırmadan Dökmeden Su Kaçak Tespiti · Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? · Acil, Hizmet ve Destek Hattı https://www.canoaclublegnago.it/2024/05/21/besiktas-su-kacagi-ustasi/

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*