Nastup reprezentacije Specijalne olimpijade BiH na Evropskom turniru u inkluzivnoj košarci

Grad Zrenjanin  i Specijalna olimpijada Srbije, će tokom predstojećeg vikenda, biti domaćin  međunarodnog sportskog događaja – “Evropskog turnira u inkluzivnoj košarci”, na kom je najavljeno više od 110 učesnika iz Azerbejdžana,  Bugarske, Litvanije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Portugala, Rumunije, Turkmenistana, Ukrajine, Srbije i Bosne i Hercegovine. Turnir se održava od 6. do 9. juna.

Reprezentacije  Specijalne olimpijade BIH je danas iz Sarajeva, Tuzle i Banja Luke otputovala u Zrenjanin   gdje će  SPECIJALNU OLIMPIJADU BOSNE I HERCEGOVINU predstavljati košarkašice:  Sedina  Brkić, Selma Šodić,  Zlatka  Tucaković,  Almedina Trebinjac, Dragan Mašić, te inkuzivne takmičarke Elvira Suljkanović, Adna Hadžiabdić,  Inela Ahmetović i Ena Baltić.

U  Stručnom štabu reprezentacije su  Asim Topalović, selektor i treneri Suzana Miličević i Dževad  Malkić, dok je šef delegacije Kada Delić Selimović izvršna direktorica SOBiH.

Ovaj Evropski inkluzivni košarkaški  turnir  je još jedan način  da  se pokaže zajedništvo, odnosno da i djeca sa i bez poteškoća mogu  zajedno da se bave sportom. Inkluzija je jako bitna u društvu i kroz sport je to najbolje urađeno, pogotovo  u ženskom sportu i njihovom uključivanju u košarku, čime još jednom povrđujemo slogan Special olympicsa – O INKLUZIJI SE NE PRIČA – INKLUZIJA SE ŽIVI.

(RTv7/Specijalna olimpijada BiH)          

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*