Sjednica Kolegija gradonačelnika Tuzle

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, održao je, danas, 30. sjednicu Kolegija gradonačelnika na kojoj su razmatrani materijali koji će biti upućeni Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje na narednoj sjednici.

Razmatrani su izvještaji o radu i poslovanju dvije javne ustanove za 2023. godinu, JZU „Gradske apoteke“ Tuzla i JU Centar za socijalni rad Tuzla. Također, razmatrani su i izvještaji javnih preduzeća za 2023. godinu,  čiji je osnivač Grad Tuzla: JKP „Saobraćaj i komunikacije“ d.o.o. Tuzla, JP Radio televizija 7 d.o.o. Tuzla, JP Pannonica d.o.o. Tuzla, Centralno grijanje d.d. Tuzla za 2023. godinu. Konstatovano je da su svi izvještaji urađeni u skladu sa definisanom metodologijom koju je usvojilo Gradsko vijeće. Izvještaji idu u dalju proceduru prema Gradskom vijeću, koje će razmatrati i po tome usvajati izvještaje o radu preduzeća i ustanova. Također, konstatovano je da su i ustanove i preduzeća koja su prezentovala svoje izvještaje na današnjem Kolegiju u prošloj godini iskazala  pozitivan finansijski rezultat, a što je pohvalno kako za menadžment, tako i za sve uposlenike javnih preduzeća i ustanova.

Na Kolegiju je razmatran i prijedlog Odluke o dodjeli u zakup stanova u vlasništvu Grada Tuzle i stanova na kojima Grad Tuzla ima pravo raspolaganja, a koji se dodjeljuju boračkoj populaciji, civilnim žrtvama rata, licima sa invaliditetom i žrtvama nasilja u porodici.  Prema prijedlogu, 11 stanova će se dodijeliti u zakup na period od tri godine, s mogućnošću produženja zakupnog odnosa uz saglasnost obje strane. Visina zakupnine za ove stanove bit će utvrđena u skladu s važećim odlukama o visini zakupnine.

Dodatno, razmatran je prijedlog izmjena projekata preventivnih mjera zaštite i spašavanja koji će se sufinansirati iz sredstava za zaštitu i spašavanje tokom 2024. godine, kao i informacija o Metodologiji određivanja prosječne građevinske cijene stambenog prostora iz prethodne godine.

Na sjednici Kolegija su razmatrani i utvrđeni i drugi prijedlozi odluka i informacija koje će biti upućene Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

(RTv7/Grad Tuzla)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*